TV ~ Alat Dajjal Kuasai Minda Kita ~

Hampir setiap rumah ada TV.

Dianggap keperluan hidup terkini, seolah-olah manusia tak boleh hidup tanpa TV.

Sebenarnya ia banyak keburukan dari baik, seumpama keris dicipta bukan untuk memotong bawang.

Disini sedikit kupasan tentang tv:

1. Hampir 90 % rancangan TV adalah maksiat.

Pendedahan aurat wanita, rancangan muzik, hiburan, lawak cukup untuk melalaikan manusia.

2. TV akan memendekkan umur anda.

Anda leka menonton, setiap hari berapa jam yang kita bazirkan untuk menghadapnya. sedangkan kita sangat berkira-kira dengan imam yang membaca surah panjang ketika Maghrib dan Isyak.

Tiba ajal, kita tidak sempat bersedia untuk menemui Allah Yang Maha Esa.

3. TV adalah Dajjal.

Suaranya sampai diseluruh pelusuk bumi. Dia bercakap dengan sesiapa yang menontonnya. Macam-macam (tipu daya) ada.

Bukankah filem itu adalah cerita rekaan semata-mata. Dalam bahasa mudah ia adalah tipuan.

Pelakon menipu penonton dengan melakonkan pelbagai watak yang direka mengikut olahan skrip yang direka-reka

4. TV adalah agen sihir Dajjal yg sangat halus.

Walaupun dia menipu dengan filem, berita, drama, iklan dll, manusia tetap percaya dgn kata-katanya.

Kalau dibongkarkan bahawa tv adalah agen sihir dajjal, nescaya ramai yang tidak percaya kerana telah termakan sihir dajjal.

Kecuali orang yang istiqomah dengan Al-Quran dan masjid.

5. TV menyebabkan ramai manusia meninggalkan masjid.

Ramai yang tak kisah dengan masjid, tidak datang solat jemaah 5 waktu disebabkan sibuk menonton TV.

Bila penat tonton tv. Bila azan, baru nak rehat. Jawabnya tak gi masjid la.

6. TV menyibukkan hidup manusia.

Kadang-kadang kanak-kanak rasa marah dengan ayah yang ajak solat time cerita kegemaran nak bermula.

7. TV sebenarnya alat mind control ala YURI (game red alert).

Sesiapa yang lihatnya pasti akan berpaling dari ulama. Kalau tak banyak, sikit pun kira berjaya lah dajjal yahudi yang control media TV.

8. ASTRO yang kita langgan adalah anak syarikat LION Club (saham terbesar Yahudi).

Hasil keuntungan akan disalur untuk bunuh orang Islam di Palestin bagi merampas Baitul Maqdis.

Bila para ustaz larang langgan astro, mereka pun mulakan channel OASIS supaya orang masjid turut langgan.

Janji dapat duit, untung banyak, hantar ke tebing GAZA. Akhirnya semakin ramai yang langgan astro dan tak de duit nak korban di hari Aidil Adha (raya korban).

9. Watak pokemon dan alien watak ganas dalam tv adalah wajah jin yang di import ke kaca TV.

Kita akan marah jika anak kita buka channel yang tengah tayang kuil hindu dengan patung vishnu. (Vishnu sebenarnya adalah jin).

Yang sebenarnya akan melemahkan kerohanian siapa yang melihatnya, bahkan akan timbul kasih pula terhadapnya.

Akhirnya minda anak akan diset jadi ganas, lucu dan kelakar bila besar kelak hasil asuhan tom n jerry, popeye, spongebob squarepants dan lain2

Ada pakcik yang potong wayar TV bila anak-anaknya malas ulangkaji pelajaran.

Akhir kata, hidup kita akan rasa lebih panjang, masa akan terasa banyak tanpa TV.

Hari yang panjang adalah hari tanpa tv.

Malangnya bila takde tv, nafsu ammarah kita akan cari alat lain pula iaitu HANDSET.

Wallahu A'lam.

Hanya semata-mata limpah kurnia dan rahmat dari Allah Ta'ala.

Sumber

Posted by Sulam Kaseh on 02:00. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

0 comments for "TV ~ Alat Dajjal Kuasai Minda Kita ~"

Leave a reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...